Skip to main content

Livräddande hjälp till katter - hjälp oss att ge dem en andra chans

Bilderna ovan är på katter som Insamlingsstiftelsen Kattjouren hjälpt ekonomiskt och på så sätt gett dem en andra chans i livet. Veterinärvård kostar i dag stora summor. För en hemlös katt med särskilda behov, som är skadad eller sjuk, är det i akuta situationer livsavgörande att någon tar betalningsansvar för vårdkostnaderna.
Med ditt stöd kan vi fortsätta göra det.

Din gåva behövs för livräddande hjälp

till katter i nöd

Ge en gåva via din bank:
Bankgiro 390-7466

Ge en gåva via Swish:
123 182 5603

Ge en gåva via Paypal:
fundraiser@stiftelsenkattjouren.se

För att stödja oss månadsvis via autogiro behöver vi ett medgivande gällande att vi får dra pengar från ditt bankkonto. Du kan antingen fylla i ett digitalt autogiromedgivande och signera med bank-ID eller välja att skriva ut en blankett för autogiromedgivande som du sedan skickar till oss. Du väljer belopp när du fyller i autogiromedgivandet och kan när om helst välja att avsluta ditt givande.

Fyll i autogiroanmälan med Bank-ID här!

Ladda ner och skriv ut blankett!

Din hjälp har stor betydelse för vårt arbete för djuren. Tillsammans gör vi skillnad!

Insamlingsstiftelsen Kattjourens hjälp gör skillnad för individer som Filippa, Kelly och Sigfrid

Stiftelsen Kattjourens utgångspunkt är att djur har ett egenintresse av att få leva sina liv, vara glada och må bra – på sina egna villkor. Det gäller även djurindivider som på grund av funktionshinder, skador eller kroniska sjukdomar har särskilda behov. Vi finns för alla djur, men individer med särskilda behov ligger oss alldeles särskilt varmt om hjärtat. Här presenterar vi några av de extra unika katter som lever på grund av vårt stöd. De är ambassadörer för vårt synsätt och vi är så stolta över dem.

FILIPPA är född med en missbildning i ryggen som gör att hon tar sig fram på ett annorlunda sätt. Det ser konstigt ut men fungerar väldigt bra. Lilla kaxiga Filippa förkroppsligar allt vi står för – att alla har rätt att få sin chans till en framtid och att även djur med vad som ser ut som handikapp kan få en fantastisk livskvalitet.

I en bur lämnades Filippa på ett sjukhus som tänkte avliva henne på grund av att hon tydligt hade en missbildning och inte gick som katter normalt gör. En katthjälpsverksamhet hämtade Filippa som fick ett fantastiskt hem. Stiftelsen Kattjouren bekostade en omfattande utredning där det konstaterades att Filippa hade god livskvalitet. Hon fick också en liten lasermaskin för hemmabruk som matte använder när hon någon gång överansträngt ryggen.

Trots sin missbildning flyger den här kavata tjejen snabbt fram. Hon busar, leker, klättrar, ligger i bakhåll. Hon är kavat och självsäker som få och blev inom kort den som bestämde över hemmets övriga djur.

Djur är individer precis som vi. Vi behöver se dem som individer, bortom de begränsningar vi tycker att de har på grund av att de inte ser ut eller gör på ett sätt som motsvarar vår mall för en katt eller hund

Med Filippa finns det ingen tvekan. Hon är en livsnjutare. En sällsynt glad och busig dam med mycket bestämda åsikter som lever fullt ut varje dag.

 

KATTUNGEN KELLY skulle dödas för att hon är blind. Hon hittades ensam som liten sjuveckors kattunge. Hennes ögon var i fruktansvärt skick på grund av en infektion och behövde akut opereras bort. Den perfekta adoptanten väntade på att få hem sin katt. Tyvärr dröjde det eftersom länsstyrelsen gjorde ett ingripande och omhändertog Kelly från veterinären där hon fått vård, istället för att begära ut dokumentation och själv undersöka hennes livskvalitet. Orsaken var en anonym anmälan från en person som efter att endast sett ett foto av Kelly (innan operationen) på Facebook hade anmält henne.

Trots att myndighetens egen veterinär bedömde Kelly som en busig och pigg kattunge som anpassat sig väl till att vara blind, var länsstyrelsen fast besluten att avliva henne. Först efter en domstolsprocess som tog veckor och krävde en massiv insats från jurister och sakkunniga fick Kelly äntligen komma hem till sin matte. Domstolen slog fast att Kelly inte borde ha omhändertagits.

Att Kelly är blind har hennes människor än idag svårt att förstå. Varje dag bevisar denna lilla tjej att blindhet inte är ett hinder för att kunna leva sitt liv lyckligt och fullt ut. Livet och tillvaron är så självklar för Kelly. Hon har ingen aning om hur nära hon var att mista sitt liv på grund av fördomar, prestige och okunnighet. Att vi i Stiftelsen via KJ Opinion och juridiska insatser stod upp för Kellys rätt att leva räddade hennes liv. Tyvärr omhändertas och dödas djurindivider som Kelly felaktigt och orättvist varje dag, av myndigheterna som finns för att skydda dem. Det måste få ett stopp. Djurvänners engagemang gör all världens skillnad. Kelly är ett levande, lyckligt bevis på det.

LILLE SIGFRID som levt som hemlös ser inte ut som andra kattungar. Hans nos är bucklig, hans ögon sitter långt isär och hans tungspets sticker ut eftersom läppen är missbildad. Förklaringen till det tros vara att han har en extra kromosom. Sigfrid hittades i dåligt skick och med ett öga som var svårt infekterat.

Vi i Stiftelsen tog genast betalningsansvar för Sigfrids vård och kommer att fortsätta stötta med kostnaderna för all vård han behöver.

Sigfrid som nu bor i sin alldeles egna familj där han är högt älskad, är helt omedveten om hur annorlunda han ser ut. Han är en glad, nöjd och otroligt snäll kattunge som älskar livet. Som vår tredje ambassadör är Sigfrid en fantastisk representant för det synsätt vi finns för att omsätta i praktisk verklighet – att alla är värda sin chans och att annorlunda djurindivider i rätt hem, med rätt vård och anpassning kan leva fantastiska liv med fin livskvalitet.