Skip to main content

Animal Rescue Unit Sweden (ARU)

Animal Rescue Unit Sweden (ARU) är ett projekt som föddes ur en önskan att hjälpa sjuka eller skadade djur att att få livräddande vård i det krigsdrabbade Ukraina. I ett land där kriget fortfarande rasar är förhållandena mycket svåra för både hemlösa djur och djur som har familjer. Bristen på veterinärvård är orsak till svårt lidande.

Vi planerade ursprungligen att hjälpa med en lastbil som skulle fungera som en djurräddningsenhet för att köra in foder och hämta ut katter och hundar från Ukraina.

Tack vare den stora hjälpviljan från djurvänner har vi i år kunnat sända iväg flera hjälpfordon till Ukraina. Under vintern 2022 planerar vi att bli klara med ytterligare ett fordon, en buss som gjorts om till mobil veterinärklinik.

Bussen kommer att användas för att hjälpa hemlösa djur bland annat genom att återuppta kastrerings- och vårdkampanjer i områden där sådant arbete legat nere sedan kriget startade.

Under hösten 2022 har vi i samarbete med Lions Höllviken skickat ner många pallar med djurmat till djur vars familjer flytt och bor i flyktingläger. Detta var möjligt tack vare att Dogman och Mjau hade stor empati. Dessa företag ställde upp och skänkte många pallar mat till både hundar och katter.